VARFÖR JAG VÄLJER ATT HJÄLPA!

SNÄLLA, ta 5 minuter och titta på denna video, för min skull! Detta är något jag har sett med egna ögon, som jag ser varje gång jag är nere och jobbar. Män som trycker in sina hundar i små små burar för att dra iväg på jakt, människor som håller 50 hundar instängda i små skjul, hundar som tvingas äta upp varandra för att de inte får någon mat- Där nere är det en vardag, man lär sig att stänga av, att inte gråta för varje lidande hund/häst man ser. Det är när man kommer hem och ser sådant här som det skär i hjärtat, trotts att man själv levt mitt uppe i det. Denna video är väldigt snäll om man jämför hur det ser ut i verkligheten!

Ni anar inte vilken känsla det är att se en hund få ett eget hem, en egen soffa, kärlek och mat varje dag efter att ha följt hunden från den dagen den suttit och skakat längst in i hörnet på ett sådant skjul.

Därför mina vänner, därför väljer jag att åka ner och jobba, för er som frågar mig vad jag ska ner och göra (för jag har ju redan en hund). Jag kan inte hjälpa alla hundar, men jag kan hjälpa några hundar att få ALLT! Det räcker!

I Januari är jag tillbaka, bara några få dagar, men såå värt det ändå! ♥

Om ni missat det så har jag ihop med R+hundskola en insamling också, för att hjälpa de hundarna på plats att få en roligare och bättre vardag.

Nu startar R+ Hundskola ihop med Malin Hanning som volontärarbetar på SOS Animals en insamling för att rusta upp och utveckla verksamheten i Spanien. SOS (Spay our Strays) är en en ideell organisation som grundades 1997 med målet att minska oönskade hundars lidande och få ner antalet hemlösa hundar i Spanien. De arbetar ständigt för att rehabilitera hundar och hitta nya hem åt dem i framförallt Sverige och England, årligen placeras hundratals hundar i egna hem genom SOS. För att verksamheten skall kunna fungera är de helt beroende av stöd från sina supporters och idell hjälp från volontärerna. Kastreringar, vaccinationer, chipmärkning och veterinärkostnader för sjuka och skadade djur kostar mycket pengar och prioriteras alltid av förklarliga skäl. Den dagliga verksamheten i Spanien fungerar väl men vi driver ett projekt som syftar till att utveckla den, för att minska stressen och förbereda hundarna bättre för flytt till permanenta hem. På så vis tror vi att ännu fler liv kan räddas! 

Tanken med denna insamling är att kunna finansiera bygge av hägn med olika tränings- och aktiveringsmöjligheter på gården i Spanien. Där ska volontärerna kunna ge hundarna en roligare tillvaro under tiden de bor på gården, men också lättare utvärdera och träna dem inför resan och det nya livet.

Vårt mål är att samla in 30 000 kronor inför vårt nästa besök i mars. Då kommer vi att bygga själva och se till att varenda krona kommer till nytta. Vi hoppas att du vill stödja insamlingen, om så bara med en hundring. Hjälp oss gärna att sprida eventet, bjud in vänner och stötta det här projektet som om det blir lyckat kommer att upprepas för andra organisationer. Insamlingen är tidsbegränsad och vi hoppas på alla djurvänners hjälp för att fixa det här! 

Sätt in ditt bidrag på Bankgiro: 847-2193 eller Plusgiro: 635902-0. Det är EXTREMT viktigt att du märker insättningen med SPANIEN för att det inte ska bli strul med bokföringen. Om du vill ha ditt namn utskrivet i eventet så skriv PUL bredvid namnet. För frågor om insamlingen kontakta oss på info@rplus.se eller malin_hanning@hotmail.com. Vill du läsa mer om projektet To the rescues! så hittar du ett blogginlägg här: http://rplushundskola.wordpress.com/2013/10/20/to-the-rescues/

Tillsammans för hundarna, tack för ditt stöd!

1393708_603373213057423_2056083564_n

Annonser

2 kommentarer

  1. Det borde finnas flera som du! Man blir så ledsen men ändå så glad när man läser detta. 🙂
    Troligen så ska vi till Spanien eller Rumänien nästa år med klassen, just för att se hur hundarna har det i hundstallarna och annars. Det är någonting man längtar till men samtidigt inte då man vill hjälpa allihopa!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s